Asociatia Civic Alert

AJUTĂ-NE SĂ PROGRESĂM!

Creăm mijloace moderne prin care fiecare poate contribui la comunicarea, monitorizarea și soluționarea problemelor din spațiul public. Avem expertiză, avem inițiativă și nu ducem lipsă de dedicație, dar avem nevoie de susținere financiară constantă. Aportul tău e important.

Donează prin transfer bancar

Cont: RO54BRDE426SV74285314260, Banca: BRD Agenția Moșilor

Asociația Civic Alert  –  Strada Transilvaniei nr.54, Ap.2, sector 1, 010799 București

Cod de înregistrare fiscal: 34973840, Numar act legal de înființare: 149/12.08.2015

sau
Donează online, securizat, prin PayPal

Apasă butonul „Donate” (Donează) și vei fi direcționat către site-ul PayPal.

sau
Redirecționează către noi o parte din impozitul pe venit (persoane fizice)
sau sponsorizează-ne, beneficiind de facilitățile fiscale prevăzute de lege (companii)

Vezi mai jos modurile în care ne poți susține în temeiul prevederilor legale, fără niciun efort financiar din partea ta.

PERSOANE FIZICE

Persoanele fizice contribuabile pot sustine activitatea entitatilor nonprofit prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit.

>

Formularul 230

Dacă ești salariat, completează cu datele tale Capitolul I – DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI și semnează formularul 230. Trimite o copie semnată pe email la office@civicalert.ro sau prin poștă două exemplare în original la sediul Asociației Civic Alert (Transilvaniei 54, sector 1, 010799 București). Acest formular se poate depune și direct de către tine la biroul local ANAF de care aparții.

Ca persoană fizică poți susține activitatea entităților non-profit prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit, prin intermediul formularului 230. Termenul de depunere al formularelor pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit este 25 mai, inclusiv. Formularele trebuie completate în 2 exemplare (unul pentru organul fiscal și unul pentru persoana contribuabil). Formularul trebuie semnat și datat de către persoana fizică în cauză.

Poți descărca formularul 230 aici. (Fișier PDF – a se deschide cu Acrobat Reader)

>

Formularul 200

Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit o poate face si o alta categorie de contribuabili prin completarea si depunerea Formularului 200 – „Declaratie privind veniturile realizate din Romania”, pentru urmatoarele venituri obtinute din:

– activitati independente;

– cedarea folosintei bunurilor;

– activitati agricole;

– castigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare, in cazul societatilor inchise;

– castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen.

Poți descărca formularul 200 aici(Fișier PDF – a se deschide cu Acrobat Reader)

PFA și intreprinderi familiale

Persoanele fizice care obtin venituri din activitati independente (PFA, liberprofesionsiti, intreprinderi individuale, familiale, societati civile, asociatii fara personalitate juridica), pot incheia contracte de sponsorizare, cheltuiala cu sponsorizarea fiind deductibila limitat: 5% aplicat la diferenta intre venitul brut si cheltuielile deductibile, altele decat cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol.

Art. 68 – Cod Fiscal

(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:

  1. a) cheltuielile de sponsorizare, mecenat, precum si pentru acordarea de burse private, efectuate conform legii, in limita unei cote de 5% din baza de calcul determinată conform alin. (6).

(6) Baza de calcul se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile deductibile, altele decat cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol.

Daca iei in considerare un contract de sponsorizare, te rugam sa ne contactezi prin e-mail office@civicalert.ro. Vom reveni rapid cu detaliile necesare.

AGENȚI ECONOMICI

Agentii economici care efectueaza sponsorizari beneficiaza de facilitati fiscale in temeiul Codului Fiscal.

Agentii economici care efectueaza sponsorizari beneficiaza de reduceri ale impozitului pe profit in anumite limite si conditii, care sunt stabilite de codul fiscal.

Conform Noului Cod fiscal valabil incepand cu 1 ianuarie 2016, art. 25 alin. 4 lit.i, cheltuielile de sponsorizare/mecenat, burse private raman in continuare nedeductibile la calculul impozitului pe profit, insa, este majorata limita minima a sumei cu sponosorizarea care se va scadea din impozitul pe profit.

Astfel, agentii economici pot scadea din impozitul pe profit datorat suma cu sponzorizarea in limita a 5‰ (0,5%) din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Art. 25 – Cod Fiscal

(4) Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

  1. i) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre urmatoarele:
  2. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situatiile in care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, aceasta limita se determină potrivit normelor;
  3. valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.

Pentru efectuarea unei sponsorizari cu beneficiile fiscale mentionate, este necesara incheierea unui contract de sponsorizare in forma scrisa, cu specificarea obiectului, valorii si duratei sponsorizarii, precum si a drepturilor si obligatiilor partilor.

Daca iei in considerare un contract de sponsorizare intre compania ta si Asociatia Civic Alert, te rugam sa ne contactezi prin e-mail office@civicalert.ro. Vom reveni rapid cu detaliile necesare.

Alte metode pentru donații vor fi disponibile în viitor. Îți mulțumim pentru susținere.

Civic Alert, Air Alert și
Traffic Alert sunt proiectele noastre aflate în derulare.

Civic Alert este primul proiect al Asociației Civic Alert. Dezvoltarea sa a fost inițiată în anul 2014, iar în octombrie 2015 a fost lansată versiunea beta a aplicației mobile și site-ul. Ulterior am adus numeroase îmbunătățiri aplicației și platformei tehnice din spatele ei, precum și procesului prin care comunicăm autorităților problemele raportate de zecile de mii de utilizatori.

Oamenii apreciază inițiativa noastră și autoritățile au început să îi vadă beneficiile, unele instituții publice încercând deja să își adapteze la rândul lor procedurile pentru a gestiona mai bine numărul mare de sesizări cetățenești transmise prin Civic Alert. Mai avem și noi optimizări de făcut, dar rezultatele vizibile în stradă sunt foarte încurajatoare și e clar că este un proiect cu impact și mare potențial în continare.

A urmat Air Alert – proiect demarat în primăvara lui 2016, și Traffic Alert – proiect inițiat în toamna lui 2016, ambele fiind în diverse faze de dezvoltare, dar bine primite de cei care au luat contact cu ele – oameni, companii și organizații private sau reprezentanți ai autorităților.

Sigur, e ușor (și normal) să spui că îți plac niște idei care propun soluții pentru binele colectiv și îmbunătățirea spațiului civic. Însă e greu să le dezvolți în ritmul și la nivelul profesional pe care ți l-ai propus și extrem de greu să găsești finanțare, chiar și în rândul celor care te apreciază.
Avem expertiză, avem inițiativă și nu ducem lipsă de dedicație. Dar avem nevoie de ajutor.

Civic Alert este o asociație non-profit, care se finanțează doar prin contribuții, donații și sponsorizări. Nu avem culoare politică, nu suntem afiliați niciunei instituții publice și nu ne putem desfășura activitatea dacă nu găsim constant susținere financiară pentru proiectele noastre.
Așa că orice contribuție, oricât de mică, este foarte importantă pentru noi. Te rugăm să iei în considerare una dintre opțiunile disponibile.

Îți mulțumim!

Vrei detalii? Vrei să te implici?

Intră în legătură cu noi folosind formularul de contact de mai jos.

* Te rugăm să completezi rubricile marcate cu asterisc.

4 + 4 = ?

Asociația Civic Alert

Strada Transilvaniei, nr. 54, sectorul 1 – 010799 București, România
www.civicalert.org
Asociatia Civic Alert

PARTENERII NOȘTRI

Organizații care sprijină Asociația Civic Alert și inițiativele noastre. Le mulțumim pentru încredere.