Termeni si conditii de utilizare

CUPRINS:

  1. Termeni generali
  2. Utilizarea Serviciilor oferite de catre Asociatia Civic Alert

2.1. Reguli generale
2.2. Inregistrarea sesizarilor

  1. Drepturile asupra Site-ului si Aplicatiei
  2. Nota de informare privind protectia datelor personale
  3. Legatura cu alte site-uri
  4. Limitarea raspunderii
  5. Modificarea Termenilor si Conditiilor
  6. Legea aplicabila. Litigii
  1. Termeni generali

PENTRU UTILIZAREA SERVICIILOR SITE-ULUI www.civicalert.ro ESTE NECESAR SA CITESTI SI SA ACCEPTI ACESTI TERMENI SI CONDITII IN TOTALITATE. VIZITAREA IN CONTINUARE A ACESTUI SITE PRESUPUNE CA ESTI DE ACORD CU ACESTI TERMENI SI CONDITII.

1.1. Termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.civicalert.ro (denumit in continuare „Site-ul”) si a aplicatiilor pentru mobil oferite de Asociatia Civic Alert si a Site-ului (denumita in continuare „Aplicatia”) (denumite in continuare „Termeni si Conditii”) stabilesc regulile obligatorii aplicabile oricarei persoane fizice și/sau juridice care viziteaza ori acceseaza Site-ul, Aplicatiile de mobil ori care utilizeaza, in orice mod, serviciile oferite prin intermediul Site-ului sau ale Aplicatiilor (denumite in continuare „Serviciile civicalert.ro” sau „Serviciile”) de catre Asociatia Civic Alert (denumita in continuare „ACA”). Site-ul si Aplicația sunt operate de catre Asociatia Civic Alert in numele sau si pentru si în numele Global Internet Media SRL, compania care a acordat Asociatiei Civic Alert un drept de utilizare a platformei software.

1.2. Prin „utilizator” se intelege orice persoana fizica si / sau juridica care acceseaza Site-ul sau Aplicatiile, indiferent de motiv, ori care utilizeaza, in orice mod, Serviciile oferite prin intermediul Site-ului sau ale Aplicatiei.

1.3. Utilizatorul declara in mod expres si intelege ca orice accesare si/sau utilizare Serviciilor si / sau informatiilor oferite de catre Site sau Aplicatiilor reprezinta acceptul sau deplin, expres si neconditionat pentru respectarea oricaror prevederi din Termeni si conditii si a oricaror modificari ale acestora așa cum se regasesc publicate pe Site.

1.4. Neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestea atrage obligatia Utilizatorului respectiv de a inceta de indata accesarea Site-ului sau a Aplicatiilor.

  1. Utilizarea Serviciilor oferite de catre ACA

2.1. Reguli generale

2.1.1. Site-urile si aplicatiile puse la dispozitie de ACA reprezinta o modalitate rapida de a transmite informatii si de a sesiza aspecte de afecteaza comunitatea in care traim. Site-urile si Aplicatiile ofera toate mijloacele necesare pentru a adresa sesizari online de către Utilizator, prin intermediul ACA, transmiterea/re-directionarea sesizarilor catre organele administratiei publice abilitate pentru rezolvarea acestora precum si urmarirea emiterii raspunsurilor de către aceste autoritati – Serviciile. Pentru ca sesizarile sa fie luate în considerare, Utilizatorul trebuie sa completeze datele din formularul de inregistrare a sesizarii și continutul sesizarii să fie validat. Indiferent daca pentru utilizarea Serviciilor, Utilizatorul a creat sau nu un cont pe Site sau in Aplicatie, Utilizatorul accepta in mod expres ca simpla utilizare sau accesare a Serviciilor si / sau informatiilor oferite de catre Site sau Aplicatie reprezinta acceptul deplin, expres si neconditionat pentru prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de catre Utilizator de catre ACA, a oricaror prevederi din Termeni si conditii si a oricaror modificari ale acestora.

2.1.2. La inregistrarea pe Site sau in Aplicatie a sesizarii, ACA solicita anumite informatii, cum ar fi: adresa de email, nume si prenume, adresa, numar telefon. Aceste informatii sunt absolut necesare pentru inregistrarea ulterioara a sesizarii de către ACA, pentru Utilizator, la organele administratiei publice abilitate. Pe langa aceste informatii utilizatorii pot atasa fisiere text, video si/sau audio, iar la accesarea Aplicatiei, ACA va avea acces si va procesa informatii legate de geo-localizare introduse de Utilizator urmare folosirii de catre acesta a aplicației GPS sau google map precum si datele furnizate de echipamentul mobil – modelul, platforma și versiunea utilizata, UUID (identificator unic pentru echipament). Refuzul Utilizatorului cu privire la procesarea datelor cu caracter personal determina imposibilitatea oferirii Serviciilor de catre Companie si atrage obligatia Utilizatorului de a inceta de indata accesarea Site-ului sau a Aplicatiei.

2.1.3. Pentru a folosi Serviciile oferite de catre ACA, Utilizatorul se obliga sa furnizeze date reale, complete, actuale si exacte despre el, asa cum este cerut in formularul de inregistrare a sesizarii. ACA isi rezerva dreptul de a verifica, direct sau indirect, datele furnizate la inregistrarea sesizarii si/sau crearea contului, neavand nicio raspundere legala cu privire la datele încărcate de către Utilizator. Utilizatorul se obliga sa notifice ACA despre orice schimbari care se vor produce cu privire la datele furnizate in procesul de inregistrare. Aceasta notificare trebuie transmisa in cel mult 20 de zile de la data la care s-au produs schimbarile.

2.1.4.Utilizatorul isi poate crea un cont prin care va beneficia de anumite facilitati, cum ar fi accesul direct la stadiul rezolvarii sesizarii inaintate.

2.1.5. Ulterior inregistrarii, accesul la cont se realizeaza prin nume utilizator / email si prin parola. Utilizatorul are obligatia de a pastra cu grija datele de acces ale contului si de a nu dezvalui nimanui numele de utlizator sau parola. ACA nu va solicita niciodata parola contului in mesaje sau telefoane nesolicitate.

2.1.6. Stergerea contului de utilizator de pe Site sau din Aplicatie se face printr-o solicitare in scris pe email la adresa contact@civicalert.ro.

2.2. Inregistrarea sesizarilor

2.2.1. Postarea unei sesizari pe Site sau in Aplicatie se poate face si fara ca Utilizatorul sa isi creeze un cont in Aplicatie.

2.2.2. Intreaga raspundere privind sesizarea postata si informatiile din acesta apartine Utilizatorului.

2.2.3. La trimiterea unei sesizari, indiferent de tipul acesteia – text, imagini, fisiere video/audio – Utilizatorul este de acord cu urmatoarele limitari:
a) nu poate publica, transmite sau face referire, in niciun fel, la mesaje care contin: texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, violente; texte având caracter de hartuire, calomniator, insultator sau defaimator, obscen, profanator, indecent sau supus oprobiului public;
b) nu poate publica material rasist, xenofob, antisemit si orice alt gen de material care incurajeaza ura unei anumite categorii umane, profesionale, etc;
c) nu poate publica material care incalca sau eludeaza, in orice fel, prevederi ale legislatiei nationale, comunitare sau reglementarilor internationale in vigoare incluzand, dar fara a se limita la dreptul de autor, drepturile acordate inventatorilor, detinatorilor de marci si orice alte drepturi protejate de materia proprietatii intelectuale si industriale, dreptul la intimitate al persoanei, drepturi conferite de un contract, sau alte drepturi detinute de catre terti;
d) nu poate publica materiale care promoveaza, face trimitere sau utilizeaza software sau servicii de natura sa trimita emailuri nesolicitate.

2.2.4. Prin transmiterea de continut care nu este in acord cu limitarile mai sus mentionate, Utilizatorul este de acord ca sesizarea incarcata pe Site sau Aplicație nu indeplineste conditiile de validare si este de acord cu faptul ca sesizarea nu va fi transmisa de către ACA catre organele administratiei publice competente. Utilizatorul este singurul responsabil si va despagubi integral ACA in cazul producerii oricarui prejudiciu.

2.2.5. In cazul oricaror prejudicii cauzate ACA sau unei terte parți, prin actiunile Utilizatorului, Utilizatorul se obliga sa achite acestora integral toate si orice daune sau despagubiri, inclusiv orice cheltuieli de judecata, cheltuieli de executare si orice alte costuri aferente.

2.2.6. ACA nu pretinde un drept de proprietate asupra materialelor pe care utilizatorii le furnizeaza sau le posteaza. Transmitand asemenea materiale, utilizatorul este de acord sa acorde ACA permisiunea de a utiliza materialele, inclusiv sa le copieze, distribuie, transmite, publice, reproduce, modifice si sa traduca, de a mentiona numele utilizatorului in legatura cu materialul pe care l-a transmis si dreptul de a cesiona la randul ei toate aceste drepturi oricarui partener al ACA, in scopul inregistrarii sesizarilor la organele administratiei publice si urmaririi primirii raspunsurilor la sesizari precum si în scop jurnalistic si statistic. Utilizatorul nu va pretinde si ACA nu are obligatia de a acorda niciun fel de compensatii pentru utilizarea materialului in scopurile aratate mai sus.

  1. Drepturile asupra Site-urilor si Aplicatiilor

3.1. Continutul si elementele de grafica ale Site-urilor sau Aplicatiilor, dar fara a se limita la acestea, tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor Serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare, cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma catre utilizatori (prin vizualizare directa pe Site sau Aplicatie, prin newslettere etc.) apartin ACA si partenerilor sai si reprezinta continutul Site-uurilor sau Aplicatiilor.

3.2. Continutul Site-urilor sau Aplicatiilor, indiferent de zona in care se afla in Site sau Aplicatie si indiferent de tip, poate fi utilizat numai in scopuri personale, de către Utilizator sau potrivit scopului pentru care sunt prestate Serviciile, de către ACA și partenerii sai. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al ACA. Este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui Site sau Aplicatiei sau a oricarei parti a acestuia de catre terte persoane sau de catre utilizatori si/sau ACA efectuate in alte scopuri decat cele precizate mai sus.

3.3. Prin accesul la Site si/sau Aplicație, Utilizatorul ințelege ca:
a) nu poate colecta datele personale ale celorlalti Utilizatori ai Site-ului sau Aplicatiei si nici nu poate restrictiona accesul altor Utilizatori la diferite zone sau tipuri de continut din Site sau Aplicatie;
b) nu poate folosi orice programe, dispozitive automate sau orice procedee manuale pentru a monitoriza sau copia paginile Site-ului sau Aplicatiei sau continutul lor, fara o autorizatie scrisa anterioara din partea ACA;
c) nu poate folosi niciun dispozitiv, incluzand dispozitive software sau subrutina, care sa interfereze sau sa incerce sa interfereze cu buna desfasurare a functionarii Site-ului sau Aplicatiei, cu derularea normala a Serviciilor oferite de către ACA.

3.4. Orice Utilizator care expediaza, in orice mod, informatii ori materiale catre Site sau Aplicatie isi asuma obligatia de a nu prejudicia in niciun mod si in nicio masura drepturile de autor sau orice alt drept pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre Site sau Aplicație. Utilizatorii care posteaza in orice mod informatii ori materiale inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii atrage raspunderea exclusiva a acelui utilizator care a postat materialul si nu poate angaja in niciun mod raspunderea ACA.

3.5. ACA isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si / sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus.

  1. Nota de informare privind protectia datelor personale

4.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, ACA, in nume propriu, in calitate de operator de date cu caracter personal, dar si ca imputernicit al Global Internet Media SRL, va procesa in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal furnizate de Utilizatori la inregistrarea/postarea unei sesizari, inclusiv datele de geo-localizare furnizate din aplicația de mobil și datele furnizate de echipamentul mobil – modelul, platforma și versiunea utilizata, UUID (identificator unic pentru echipament) si se va asigura ca cerintele minime de securitate privind procesarea datelor cu caracter personal sa fie respectate si de catre partenerii sai, in calitatea lor de persoana imputernicita si de către Global Internet Media SRL. Utilizatorii inteleg si accepta ca datele cu caracter personal pe care le furnizeaza sunt prelucrate in scopul oferirii in conditii optime de catre ACA a Serviciilor si a serviciilor de statistica, precum si in scopul prelucrarii de catre ACA a acestor date si informatii personale in scop jurnalistic, in vederea efectuarii de studii de piata, transmiterii de materiale promotionale specifice operatiunilor de marketing on-line, realizarii de catre ACA a activitatilor permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobari din partea Utilizatorilor respectivi. Inregistrarea pe Site sau în Aplicatie sau utilizarea Serviciilor presupune luarea la cunoştinta a scopurilor prelucrarii mai sus mentionate si reprezintă acordul expres și necondiționat ca datele personale sa fie folosite de catre ACA în aceste scopuri.

4.2. Fiecare Utilizator, la optiunea sa proprie, furnizeaza unele date cu caracter personal pentru a-si crea un cont valabil si pentru a beneficia de Serviciile oferite de catre ACA. Utilizatorul are posibilitatea de a refuza primirea de informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Site sau Aplicatie prin transmiterea acestei opțiuni la adresa contact@civicalert.ro.

4.3. Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorii beneficiaza de dreptul de informare, de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Aceste drepturi sunt detaliate mai jos la pct.4.8., sub-pct.2.2.

4.4. Utilizatorul are dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale si sa solicite motivat stergerea acestora. Utilizatorii inteleg si accepta ca stergerea datelor lor personale va fi urmata de stergerea contului lor din sistem si de imposibilitatea de a accesa toate Serviciile oferite de ACA.

4.5. Pentru exercitarea drepturilor conferite de Legea nr.677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, fiecare Utilizator poate face o cerere in scris in acest sens, pe care sa o trimita prin posta la adresa Bucuresti, Str. Transilvaniei nr.54, ap.2, camera 1, sector 1, cu mentiunea „Pentru echipa civicalert.ro”, sau prin e-mail la adresa contact@civicalert.ro.

4.6. ACA este operator de date cu caracter personal inscris in registrul general de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 0027754.

4.7. Acorduri și declarații conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare, asumate de către Utilizator

  1. Acorduri

1.1. Prin prezenta inteleg sa imi exprim in mod expres si necondiționat acordul ca pe termenul necesar prestarii serviciilor, ACA si imputernicitii sai sa prelucreze informatiile indicate la pct. A de mai jos inregistrate pe numele meu in evidentele proprii (astfel cum termenul de „prelucrare” este definit de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile și completarile ulterioare), pentru realizarea Serviciilor oferite de către ACA astfel cum acestea sunt definite în Termenii si Conditiile de Utilizare.

1.2. Inteleg si sunt de acord ca datele cu caracter personal si informațiile colectate sa fie prelucrate si in scop de marketing, statistic, jurnalistic de către ACA si/sau Global Internet Media SRL, în calitate de operator cu sediul în Bucuresti, Bulevardul Natiunile Unite,nr.3, bl.109 , sc.2, ap.38 .

1.3. La incheierea operatiunilor de prelucrare a informatiilor indicate la pct. 1.5 de mai jos, imi exprim in mod expres consimtamantul ca, ACA sa arhiveze informatiile indicate la pct. 1.4 de mai jos inregistrate pe numele meu in evidentele proprii precum si sa transfere aceste informatii catre orice alt operator și/sau imputernicit în sensul legii, in conditiile garantarii de catre ACA a faptului ca prelucrarile ulterioare vor avea scopuri similare celor in care s-a facut prelucrarea pentru care imi dau consimtamantul prin prezentul acord.

1.4. Inteleg si sunt de acord ca informatiile prelucrate sunt:
a) date cu caracter personal avand functie de identificare*
b) informatii legate de geo-localizare introduse de Utilizator urmare folosirii de catre acesta a aplicatiei GPS sau google map
c) date furnizate de echipamentul mobil – modelul, platforma si versiunea utilizata, UUID (identificator unic pentru echipament) *cuprinde informatii legate de numele si prenumele clientului, domiciliul, numar de telefon, adresa e-mail .

1.5. Prin prezenta inteleg sa imi exprim in mod expres si neconditionat acordul cu transferul in afara Romaniei a datelor cu caracter personal mentionate la pct. 1.4. de mai sus, respectiv cu prelucrarea in regiunea geografica EU.

  1. Declarații

2.1. Declar pe propria raspundere ca mi-au fost furnizate de catre ACA informatiile prevazute la art. 12 alin. 1 din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a caror semnificatie o inteleg si mi-o insusesc pe deplin.

2.2. Am luat la cunostinta faptul ca imi pot exercita toate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv:
a) Dreptul de acces la date: dreptul de a obtine de la ACA la cerere si in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele in legatura cu mine sunt sau nu prelucrate de catre aceasta și scopul în care sunt utilizate. Acest drept poate fi exercitat in urmatoarele conditii: se adreseaza o cerere catre ACA, intocmita in forma scrisa, datata si semnata, in care se va mentiona modul in care solicitantul doreste sa ii fie comunicate informatiile (o anumita adresa, inclusiv adresa de posta electronica, sau printr-un serviciu care de corespondenta care sa asigure ca predarea se va face numai personal);
b) Dreptul de interventie: dreptul de a obtine, la cerere, pentru motive justificate si in mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea, stergerea sau transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte. Acest drept poate fi exercitat in urmatoarele conditii: se adreseaza o cerere catre ACA, intocmita in forma scrisa, datata si semnata, in care se vor mentiona datele asupra carora se solicita interventia, motivul justificat si modul de interventie, precum si modul in care solicitantul doreste sa ii fie comunicate informatiile (o anumita adresa, inclusiv adresa de posta electronica, sau printr-un serviciu care de corespondenta care sa asigure ca predarea se va face numai personal);
c) Dreptul de opozitie: dreptul de a ma opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia mea particulara, ca datele care ma vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. Acest drept poate fi exercitat in urmatoarele conditii: se adreseaza o cerere catre ACA, intocmita in forma scrisa, datata si semnata, in care se vor mentiona datele asupra carora se solicita opozitia si motivul intemeiat si legitim legat de situatia particulara a persoanei, precum si modul in care solicitantul doreste sa ii fie comunicate informatiile (o anumita adresa, inclusiv adresa de posta electronica, sau printr-un serviciu care de corespondenta care sa asigure ca predarea se va face numai personal);
d) Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale: dreptul de a solicita retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte in privinta mea, adoptata exclusiv in baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii mele, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul meu sau orice alte asemenea aspecte;
e) Dreptul de a ma adresa justitiei: dreptul de a ma adresa instantei competente pentru apararea drepturilor garantate de lege si repararea oricarui prejudiciu suferit in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal;
f) Dreptul de a ma adresa autoritatii de supraveghere: dreptul de a face plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, pentru apararea drepturilor garantate de lege.

Am citit cele enuntate mai sus înainte de utilizarea Serviciilor oferite de ACA si declar ca sunt de acord cu aceste acorduri si declaratii.

  1. Legatura cu alte site-uri

5.1. Utilizatorii inteleg si accepta ca Site-urile sau Aplicatiile poate contine legaturi sau trimiteri catre alte site-uri de internet considerate de ACA utile in legatura cu continutul Site-urilor sau Aplicatiilor, dar care nu se afla sub controlul sau indrumarea sa.

5.2. ACA este absolvita de orice raspundere in ceea ce priveste continutul sau opiniile exprimate pe aceste site-uri de internet, precum si corectitudinea si exactitatea acestora, iar aceste site-uri de internet nu sunt monitorizate, controlate sau verificate in orice mod de catre ACA. Includerea unei legaturi sau trimiteri catre alte site-uri de internet nu implica aprobarea in vreun fel a acestora de catre ACA. In momentul in care Utilizatorii acceseaza aceste site-uri de internet inteleg si accepta cele mentionate mai sus.

  1. Limitarea raspunderii

6.1. In scopul respectarii prevederilor legale in materie, a drepturilor ACA si / sau a tertelor parti, si pentru o cat mai buna derulare a serviciilor puse la dispozitie prin intermediul Site-urilor sau Aplicatiilor, ACA are dreptul exclusiv ca, la cererea autoritatilor competente ale statului sau la cererea unei persoane care justifica un interes legitim, sa suspende sau restrictioneze in orice mod accesul anumitor utilizatori la toate si / sau orice Servicii, sectiuni ale Site-ului sau Aplicatiei, daca buna functionare a Serviciilor este pusa în pericol, sau activitatea utilizatorului incalca sau pot incalca in orice mod Termenii și conditiile, prevederile legale in vigoare si/sau drepturile unei terte parti.

6.2. ACA nu isi asuma obligatia si nu garanteaza, implicit sau expres, pentru continutul de pe Site-uri sau din Aplicatii, pentru continutul oferit de utilizatorii Site-urilor sau Aplicatiilor. ACA va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in Site si Aplicatie si va incerca sa corecteze erorile si omisiunile cat mai repede posibil.

6.3. Utilizatorii Site-urilor si Aplicatiilor inteleg si accepta ca furnizarea Serviciilor poate fi afectata de anumite conditii obiective, precum si ca Serviciile sunt oferite potrivit principiului „asa cum sunt” si „asa cum sunt disponibile”, iar Utilizatorii folosesc aceste servicii pe riscul lor. Utilizatorii inteleg si absolva ACA de orice raspundere in eventualitatea producerii oricarei opriri, intreruperi, ingreunari, disfunctionalitati sau erori in functionarea Site-ului sau Aplicatiei, in situatia unei erori tehnice de orice fel sau oricaror erori in furnizarea Serviciilor, precum si in orice situatie in care nu ar dovedi cert ca orice erori sau probleme de natura tehnica din cele mentionate mai sus se datoreaza in mod direct si exclusiv culpei grave a ACA.

6.4. In mod expres, Utilizatorii Site-urilor si Aplicatiilor inteleg si absolva ACA de orice raspundere pentru absenta/intarzierea unui răspuns din partea autoritatilor administratiei publice precum si pentru orice fel de daune directe, indirecte, minore, speciale, de importanta majora sau incidentale, incluzand dar fara a se limita insa la pierderi de profit sau alte pierderi intangibile, rezultate din utilizarea Serviciilor sau orice alt aspect relationat Serviciilor. Utilizatorul este de acord sa protejeze si sa asigure ACA si/sau pe operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara niciun fel de limitare, onorariile avocatilor), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a utilizatorului in legatura cu utilizarea Serviciilor sau orice alt aspect relationat Serviciilor.

6.5. Utilizatorii Site-urilor si Aplicatiilor inteleg si absolva ACA de orice raspundere pentru mesajele publicitare postate pe Site sau in Aplicatie sau prin intermediul Serviciilor, precum si pentru bunurile sau serviciile furnizate de catre autorii acestor mesaje publicitare.

6.6. Pentru cazul de forta majora, ACA si/sau partenerii, operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, este exonerata total de raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la, razboi, revolutie, embargou, cutremur, grav atac terorist, inundatie, incendiu, atacuri informatice grave ori defectiuni grave in functionarea retelei de internet, greva si incetarea nelegala a lucrului, emiterea de catre o autoritate competenta a unui ordin sau a oricarui act cu caracter obligatoriu care impiedica desfasurarea activitatii partilor, lipsa functionarii conexiunilor de telefon.

  1. Modificarea Termenilor si Conditiilor

7.1. ACA isi rezerva dreptul de a modifica, oricand si in orice mod, orice sectiune de pe Site sau din Aplicatie, potrivit propriei sale optiuni discretionare, fara a fi obligata sa justifice in vreun mod modificarea, fara nicio notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca alta formalitate fata de utilizatori.

7.2. ACA isi rezerva dreptul de a elimina in orice moment de pe Site sau din Aplicatie orice sesizare sau de a suspenda dreptul utilizatorului de a folosi, in intregime sau in parte Serviciile ori de a accesa Site-ul sau Aplicația in cazul in care ACA constata ca Utilizatorul a incalcat prevederile din Termeni si conditii ori exista orice suspiciuni in acest sens. In toate cazurile in care ACA va aplica oricare dintre masurile mai sus prevazute, ea va avea dreptul sa justifice masura daca va considera acest lucru necesar sau oportun, fara a avea nicio obligatie in acest sens.

7.3. Utilizatorii acceptata in mod expres ca simpla utilizare sau accesare a Serviciile oferite de catre ACA semnifica acceptarea deplina si neconditionata a modificarii sau modificarilor operate în Termeni și Conditii. In orice situatie in care utilizatorii au obiectiuni sau rezerve fata de oricare dintre prevederile din prezentul acord, au obligatia de a inceta de indata utilizarea Serviciilor de către ACA.

  1. Legea aplicabila. Litigii

8.1. Drepturile si obligatiile Utilizatorilor Site-urilor sau Aplictiilor si ale ACA, prevazute de Termenii si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare.

8.2. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul vor fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta.